Program

Program Folk och Dans i Svaben måndag 2 juli 2018

16.00 - 17.30

Spelkurs på bygdegården. Riksspelman Åke Wänn lär ut låtar efter Svartnässpelmannen Erik Björkman. 100kr (swish/kontant), anmälan på plats.

 

17.00

Prova på polska med Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen i Stallet (gratis!)

 

18.00

Allspel i Stallet. Lagen leder i ”sina” egna föreslagna allspelslåtar som finns på www.folkodans.se under allspelslåtar. Efter allspellet delas FoDiS ungdomstipendie ut, i år utsedd av Svårdsjö Spelmanslag.

 

18.50

Dansen börjar i Stallet, se spelschema

 

20.10

Konsert med Urban Turban och Shamim Naghedi

Förband: Gävleborgs Ungdoms Folkband (GUF)

 

21.15

Spelmanslagen bjuder på Sveriges bästa dansmusik på 2 dansbanor.

 

21.30

När konserten är slut drar Lisa Rosell igång visstugan i röda magasinet.

Dansen fortsätter i stallet.

 

00.10

Vallmusik vid dammen

 

Stallet stänger kl 01.00.

 

Spelkurs: 16.00-17.30

Den kända spelmannen Åke Wänn bjuder in till en djupdykning i Svartnästraditionen. Åke är riksspelman och erfaren musiker i flera sammanhang men med en förkärlek för låtarna från Svartnäs och Enviken. Han spelar bland andra med Bingsjöpojkar, proggbandet Elda Med Höns och Svärdsjöspelmanslag som han även är ledare för. I denna kurs så kommer han fokusera på låtar efter Svartnässpelmannen Erik Björkman. Anmälan sker på plats och kostar 100kr (kontant/swish).

 

Danskurs: 17.00-18.00

Prova på polska med Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen i Stallet, gratis! Torbjörn och Yvonne är tillbaka med sin mycket omtyckta introduktionskurs i polskedans. Lär dig grunderna här så kan du svänga dina lurviga på dansgolvet hela natten!

 

Visstuga: från 21.30 till sent

Visstuga på Magasinet. Kom och sjung visor tillsammans med andra sångare. Visstugan dras igång av Lisa Rosell men är ingen kurs utan en möjlighet att för alla sångare att ses, sjunga tillsammans och byta visor så länge ni vill och orkar.