Molly Sandén

Molly Sandén föddes i Stockholm i början av 1990-talet, närmare bestämt den 3 juli 1992. Hon är uppvuxen i Stockholmsförorten Haninge tillsammans med två yngre systrar. Hon är idag en av Sveriges mest folkkära artister och har gjort karriär både som popsångare, röstskådespelare och på senare år även programledare.

Karriären startade 2006 när Molly fortfarande gick på högstadiet i musikklass. Vid endast 14 års ålder började Molly sin karriär genom att vinna den svenska uttagningen av ”Junior Eurovision Song Contest” i SVT vilket även gjorde att hon gick vidare till en europeisk final. I finalen hamnade hon på en tredje plats med låten ”Det finaste någon kan få”, en ballad som hon hade skrivit själv. Hon vann även talangtävlingen ”Stjärnskott” under 2006 och efter de här tävlingarna var karriären i full fart framåt.

Året därpå kunde man ta del av Molly på turnén ”Diggiloo” under 2007 och hon var även med i “Diggiloo” under 2008 samt 2009.

Med en stark fobi för dans deltog Molly 2010 i tv-programmet ”Let’s Dance” och hon slutade där på en fjärde plats. Vid många tillfällen under årens lopp har hon även jobbat som röstskådespelare och 2010 gjorde hon bland annat den svenska rösten till Rapunzel i Disneyfilmen Trassel.

Hon har även deltagit i Melodifestivalen flera år. Hon debuterade i den “stora” melodifestivalen år 2009 med låten ”Så vill stjärnorna” och år 2012 deltog hon med låten ”Why am I crying”. Ytterligare fyra år senare tävlade hon på nytt, år 2016, med låten ”Youniverse”.

En del album har Molly också släppt under årens lopp och 2018 kom hennes tredje album. I år, under 2019, har hon redan hunnit med att släppa ytterligare två nya album.

mh-purity-lite