Way Out West i Göteborg

Way Out West är tillbaka i Göteborg för ännu en festival i stadsmiljö med bland annat Göteborgs största och finaste parkområde Slottsskogen som festivalområde. Way Out West kan man bland annat ta sig till med tåg och Sveriges största tågbolag är en av festivalens sponsorer. Boende i Göteborg kan man hitta på stadens officiella sida för turister där det tipsas om allt från lyxhotell till campingplatser. Det går att läsa mer om det här och på sajten finns även information om utbud av restauranger, barer och mycket mer, om festivalmaten inte räcker till.

Way Out West profilerar sig gärna som en miljövänlig och jämställd festival och har tidigare år bland annat – kanske som ett slags trick för att få mer uppmärksamhet i media – arrangerat en festival som är fri från kött och som inte serverar några köttprodukter utan istället köttliknande mat som görs på bland annat quorn. Det gick dock inte hem hos alla festivalens besökare.

Way Out West har i år bland annat lyckats med att få till en spelning med det brittiska bandet the Cure som är ett band som finns med högt upp på festivalens affischer som ett headline-band. The Cure är ett brittiskt band med cirka 40 år på nacken som i sommar turnerar runt i Europa och har spelat på festivaler som Roskilde, Glastonbury och festivaler i forna Jugoslavien och Spanien.

Den som köper en biljett till Way out west för att titta på ett enskilt band kan bli lite besviken för festivalen ger inte tillbaka några pengar till personer som vill få pengarna tillbaka om ett enskilt band blir inställt. Det gäller både stora och små band som ställer in festivalen. Ibland kan ju saker som man inte kan förutsäga inträffa som gör att vissa band inte kan spela på en festival men det tycker inte Way Out West gör att de ska ge pengar tillbaka till sina besökare. De insisterar på att festivalens besökare har köpt en biljett till festivalen och inte till ett enskilt band. Om ett sådant villkor verkligen gäller eller ej är ju svårt att avgöra om saken inte prövas i rätten.

Way Out West består även av Stay Out West. Stay Out West är ett antal olika nattklubbar omkring festivalen som öppnar när Way Out Wests festivalområde i Slottsskogen stänger. Stay Out West ingår i festivalbiljetterna men är endast öppet för festivalbesökare som är äldre än 18 år, annars nekas man inträde till de olika klubbarna. Man kan inte köpa en biljett som gäller endast till Stay Out West om man endast skulle vara intresserad av det och inte huvudfestivalen Way Out West. Stay Out West är som en liten extra krydda för festivalbesökare som inte vill att det festliga ska sluta utan vill festa vidare långt in på småtimmarna i Göteborg.

mh-purity-lite