A Star is born

En artist som ständigt är på tapeten är Lady Gaga som är aktuell med en ny skiva men också en film. Filmen i fråga handlar om en ung kvinna som önskar att hon jobbade med något mer och en äldre stjärna inom countryn (äldre och äldre, han är medelålders) som har börjat bli utbränd och fått problem med alkohol. Filmen heter A Star is born och titeln anspelar på Lady Gagas roll och hennes karaktär som får ett genombrott som artist i filmen. A Star is Born är ett starkt drama som berörde många när filmen gick på bio och nu finns filmen även att köpa på dvd, bluray eller 4k-film (ultra hd).

Inte helt oväntat i en romantisk film börjar huvudpersonerna efter ett tag att finna en slags romantisk glöd mellan varandra och attraktionens kraft ökar för att efter ett tag bli oemotståndlig för de två huvudkaraktärerna. De är båda lite sargade av tillvaron, men har kämpat på olika vis. Att vara artist är inte alltid så glamoröst och enkelt som det kanske verkar, vilket snart visar sig även för Lady Gagas karaktär. A Star is born är en väldigt romantisk film först och främst och i andra hand en skildring av hur tärande livsstilen som artist med många sena kvällar, turnerande, festande och mycket alkohol kan vara i längden. Filmen är alltså av ett sådant slag att det finns mer än en botten och det finns något att hämta där även för den som inte går igång helt och hållet på den sockersöta romantiken som ju vissa däremot verkligen tycker om.

A Star is born blev en av 2018 års mest framgångsrika filmer på bio och även soundtracket blev en framgång och spelades flitigt både i etern och på streamingtjänster. Det kanske inte blev den allra mest framgångsrika filmen under förra året men den lyckades åtminstone oerhört väl inom sin egen genre. Att konkurrera med allt som dyker upp på vita duken i form av superhjältefilmer från till exempel Marvel kan vara svårt – även för Lady Gaga med hennes stjärnglans. Men A Star is born blev ändå en oerhörd framgång vad gäller inspelade pengar, särskilt med tanke på den genre filmen tillhör. Få filmer med inslag av romantik som har haft premiär de senaste åren har nått en så pass stor och bred publik.

mh-purity-lite