Amira Brown

Amira Brown

På den statliga radiokanalen P3 som fokuserar på unga lyssnare och musik kan vi höra hur musikprofeten Amira Brown från Göteborg guidar oss igenom den senaste musiken. Eftersom musikbranschen ständigt ändras får man vara öppen för de flesta musikstilar och även göra allt man kan för att hänga med bland de senaste stjärnskotten som lätt kan ta väletablerade artisternas plats på exempelvis Digilistan.

Trender förändras snabbt

Många nya artister tar sig snabbt in på listorna men de kan också försvinna lika snabbt. Det är väldigt få av alla de nya som dyker upp som lyckas bygga upp en image inom musikens värld och bli kvar som favorit bland lyssnarna. Oftast hamnar de nya i kategorin ”One hit wonders” men undviker man att hamna i den kategorin så kan man slå stort längre fram i sin karriär också, med flera låtar. Det är dock väldigt tufft och svårt att slå sig in på musikmarknaden idag och hålla sig kvar, anser Amira Brown.

Med en stor kärlek för musik och framförallt bred musiksmak kan Amira Brown leverera all typ av musik till sina lyssnare via P3. Hennes egna favoriter inom musiken är de artister och producenter som kan experimentera lite med sitt sound och få in olika stilar i en enda låt. På så vis kan alla genrer bli bra om allt mixas på rätt vis.

Amira Brown tipsar om att på Spotify kan man hitta en hel del nya musikvyer om man önskar. Man går enkelt in på en artist eller låt man gillat och kan på så vis ta sig vidare till liknande artister eller sound, både nya och äldre. Även på plattformen för musik som kallas ”Sound Cloud” kan man hitta en hel del ny musik där producenter, hobbymusiker samt osignerade musikartister håller till.

Amiras egna favoriter just nu är bland annat Fabisch, Jorja Smith, Cleo Sol samt Seinabo Sey. En önskan hon har är att få höra och se mer av funken i musiken eftersom den har fallit bort lite på senare tid.

mh-purity-lite