Bastille

Bandet Bastille blandar popmusik med atmosfäriska elektriska ljud och beats. De har blivit populära över hela världen och fått en trogen publik bland personer som gillar indiepop. Bastilles låtar är ofta riktigt ljuvliga att lyssna på och det finns gott om anledningar att tycka om bandet som brukar leverera riktigt starka och poppiga melodier. Bandet har funnits i ett antal år nu men slutar inte att bjuda på spelningar på både festivaler och något mindre arenor som besökare brukar gilla.

Basille började som ett soloprojekt

men växte sig sedan större och blev ett helt band. Bastille släppte en första skiva i början av 2010-talet. Ett tag bestod bandet även av en violinist och en cellist men så är inte längre fallet. Bastilles första singel hette Flaws och släpptes i juni år 2010. Deras första EP hette Laura Palmer och bandet släppte den på egen hand under hösten 2011. Sedan dess har framgångarna pågått för fullt för det brittiska bandet.

Bandets namn beror på att personen som grundade Bastille är född på samma dag som den så kallade Bastille Day. De övriga medlemmarna är Chris Wood, Kyle Simmons och William Farquarson.

mh-purity-lite