Podcasts

Att lyssna på podcasts är numera lika vanligt som att lyssna på musik. Podcasts kan både vara underhållande, lugnande och spännande. Precis som med musik så kan podcasts ha olika genrer. I det här inlägget går vi igenom några populära podcasts i olika genrer.

Musik

Eftersom det här är en sida för musikfantaster känns det passande att börja detta inlägg med att tipsa om några podcasts som pratar om musik på olika sätt. Här är några exempel:

P3 låten

I P3 låten riktas fokuset på en låt per vecka. I avsnitten får vi höra artisterna och skaparna bakom låten berätta om skapandeprocessen. Några exempel på låtar du får veta mer om i P3 låten är The arks låt It takes a fool to remain sane, Super 8 av Little Jinder och Not too young av Sabina Ddumba.

Hemma hos Strage

Fredrik Strage är en av Sveriges mest kända musikjournalister. I podcasten hemma hos Strage bjuder han in kända artister.

Sport

En annan populär genre inom podcasts är sport. Det finns en hel del bra sportpoddar att nämna och här kommer några exempel:

Tutto Balutto

I podcasten Tutto Balutto får vi höra Gusten Dahlin & Thomas Wilbacher prata om fotboll.

Studio allsvenskan

En annan podcast för den som är intresserad av fotboll, och framför allt svensk fotboll, är podcasten Studio allsvenskan.

Viaplay F1 podcast

Om du älskar motorsporten formel 1 är Viaplay F1 podcast en podcast för dig.

Krim

En annan genre som är en av de mest populära genrerna bland poddlyssnande svenskar är krim. Här är exempel på några populära podcasts som pratat om intressanta fall och händelser:

P3 dokumentär

En podcast som legat ständigt i topp sedan den lanserades är P3 dokumentär. I P3 dokumentär får du veta allt om en viss händelse som skakat Sverige eller världen.

Rättegångspodden

Det här är en podd för dig som vill få en fördjupning i specifika fall och få sammanställningar från rättegången.

Mordpodden

Om du tycker att det är spännande att nysta i olika mord så är Mordpodden något för dig.

Snack

I en typisk snackpodd får vi lyssna på två eller flera personer diskutera det senaste i deras liv. Här är några av de mest populära:

Ursäkta

I podcasten ursäkta som drivs av vännerna Johanna Nordström och Edvin Törnblom får vi höra det senaste ur deras liv med en humoristisk underton.

Wahlgren & Wistam

Vännerna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver podden som fått sitt namn av deras efternamn där de snackar om det senaste i sina liv.

mh-purity-lite