Lär dig ett musikinstrument helt gratis

Idag är det möjligt att lära sig att spela ett musikinstrument helt gratis. Här kommer tipsen på hur du kan lära dig ett musikinstrument, även om plånboken är tom eller om du bor långt ute på landet utan tillgång till en musiklärare.

Spela

Det är någonting särskilt med att kunna spela ett instrument. Om du har ett musikinstrument som du skulle vilja kunna, så har du stora chanser att kunna förverkliga den drömmen. Det finns många som tänker att de inte är musikaliska, men det är ofta mer en inbillning, än en korrekt bedömning av deras talang. För personer som växer upp i familjer där man spelar olika musikinstrument, blir musiken något helt naturligt och de tänker sällan på att de skulle kunna vara omusikaliska. Men om du vuxit upp i en familj där det inte har funnits något piano eller någon som har suttit med en gitarr, så blir sträckan till att börja spela större. Men det ska du inte bry dig om, utan helt enkelt bara satsa på att lära dig ett instrument.

För att kunna spela måste du naturligtvis ha tillgång till ett instrument. Musikinstrument kan vara ganska dyra, men det finns samtidigt en stor begagnatmarknad. Idag kan du få ett piano helt gratis. Du kan även se om du kan låna ett instrument av någon bekant, då det inte är ovanligt att folk har musikinstrument hemma som de inte spelar på. Det är också möjligt att köpa ett digitalpiano för ca 3000 kronor och uppåt men vanligtvis ska man tänka att ett musikinstrument minst bör kosta 7000 kr. Ju billigare instrument, desto mindre spelglädje. Det kan därför vara klokare att låna ett instrument eller köpa ett begagnat på begagnatmarknaden. Det är ungefär som med mobiltelefoner. Istället för att spendera massa pengar på en ny, så kan du köpa en välfungerande begagnad iPhone 8 hos Mresell.

Lär dig spela helt gratis

Idag kan du lära dig att spela så gott som vilket instrument du vill online. På YouTube finns det tutorials som hjälper dig att lära dig spela ett musikinstrument från grunden, helt gratis. Den möjligheten fanns inte förr i tiden, utan då behövde man bo i samma stad som en musiklärare som kunde spela just det musikinstrument som man var intresserad utav att lära sig. Och självklart också betala för själva lektionerna. Naturligtvis lär man sig bättre genom att ta riktiga spellektioner, men det är helt möjligt att lära sig kunskaper som att spela på Youtube. Ett tips kan vara att se om du också hittar någon i din närhet som kan spela ditt instrument. Be den personen hjälpa dig med grunderna, som att visa dig hur du ska hålla i instrumentet, fingersättning etc. Om du inte känner någon som spelar just ditt instrument, så kan du ändå ta hjälp av en riktigt musikalisk person, de kan många gånger ändå förstå grunden. Idag kan du alltså bo i både Kiruna och Stockholm och lära dig spela cello eller nyckelharpa.

mh-purity-lite